Loovtöötoad Jõhvis 18.05, Navas 20-21.05 ja Tallinnas, 24-25.05 ning 28-29.05.2021

Loovtöötuba – on  2 päevane üritus, mis sisaldab intensiivne koolituste programm  koos praktiliste ülesannetega, mille järgneb ka võimaluse osaleda unikaalses kontsertetenduses, 1.06.2021 Tallinnas, Lindakivi Kultuurikeskuses.

Üheks osaks loovtöötoas luuakse tantsu ja muusikat, mis baseerub erinevate maade improvisatsioonil. Kasutatakse tavapäraseid pille, kuid ka isetehtud pille taaskasutuse põhimõttel – kasutatakse ära pudeleid, purke, voolikuid jne.

​Loovtöötuba on suunatud Tallinna ja Narva noortele vanuses 15-30a. ning noortega tegelevate loovspetsialistidele.

Osaleja saab järgmist: toitlustust kogu ametliku programmi jooksul, õppematerjalid, koolitus programm tipp spetsialistide poolt, VIP sissepääsu kontserdile.

Ürituse jooksul osalejad kuulavad inspireerivaid võtmekõnelejad ja koolitajad, jagavad teadmisi ja saavad uusi oskusi, kogemusi kohtudes kolleegidega erinevatest loov, hariduse ja kultuuri asutustest/organisatsioonidest. See on fantastiline võimalus üksteist tundma õppida, leida potentsiaalseid partnereid ja disainida ka ühiseid väikseid loovprojekte.

Registreerimine kuni 19.05.2021: https://loovus.sscw.ee/registreerimine/
Lisainfo: https://loovus.sscw.ee/loovtootoad/

AJAKAVA (Näide)
24
.05.2021, Tallink Spa & Conference Hotell
11.30 – 12.00 Saabumine ja registreerimine
12.00 – 12.15 Koolituse tutvustus ja Ice-Breaking
12.15 – 13.45 KOOLITUS I OSA
–  Loovtöötuba “Rütm ja trümmiõpetus” praktika – Jeremia Kangas (Trummiõpetaja)
Trummi (percussioni) töötoas õpivad noored põhilisi rütmifiguure trummidel ja õpivad üksteist kuulama. Alustame  vundamentaalsetest löökidest ning juba esimese pooleteise tunni lõpuks saab virutada mitut põhilisemat rütmi. Neid lugusid esitatakse ka tuleval kontserdil Tallinnas.
13.45 – 14.30 LÕUNA
14.30 – 16.0 KOOLITUS II OSA PRAKTILINE OSA
–  Loovtöötuba: „Tantsu töötuba“ praktika – Mirjam Lepik (Tantsuõpetaja) ning JJ Street koolitaja (täpsustamisel)
Tantsu kaudu noored tunnetavad oma keha ja parandavad koordinatsiooni. Tantsutöötoas õpitakse ära kaks lihtsat tantsukava nende kahe loo põhjal mida ka trummidega mängiti.

(Töötuba raames tutvustakse interdistsiplinaarse lähenemise lõputute võimalustega publikule sõnumeid saata. Nad saavad praktilised oskused ja vahendid osalemaks kontsertetendusel. Praktika raames osalejad esinevad oma loovtöötuba vahetulemused ja oma kodutööd ning mõtlevad loovalt mida hakkatakse esitlema kontserdil).

16.00 – 17.00 I KOOLITUSPÄEVA KOKKUVÕTTED

25.05.2021, Tallink Spa & Conference Hotell
11.00 – 12.00 Saabumine ja registreerimine
12.00 – 14.30 Koolituse tutvustus ja Ice-Breaking
– Loovtöötuba “Muusika ja laul” – Siim Aimla, Loovjuht
Noored jagavad teine teisega oma loomingud (laulud ja muusikat, pidavad praktilised proovid, oskused ja kogemust niing õppivad kuidas luua muusikalist instrumenti. Lisaks töötuba raames osalejad loovad unikaalse etteaste läbi muusikaliste oskuste. Juhendajateks ja inspireerijateks töötoa jooksul on lauljate ja muusika orangeeringu professionaalid.

14.30 – 15.30 LÕUNA

15.30 – 16.30 KOOLITUS IV OSA (LOOVTÖÖTUBA)
– Ühis praktiline osa – osalejad ettevalmistavad kontserdi sisu (proovid/ettevalmistamine)
– Loovtöötuba: „Audiovisuaal ja teadlaste suunaga praktiline töötuba“ – Artjom Jagudin
Katsetades audiovisuaal lähenemisviis otsime uusi esinemis võimalused ja kontsert-etenduse jaoks vajalike loovmaterjali kasutamist. Katsetades audio-visuaal lähenemisviis praktiseerivad noored uusi esinemis võimalused ja kontserti jaoks vajalike loovmaterjali kasutamist
16.30 – 17.00 PUHKEPAUS
17.00 – 18.00 LOOVTÖÖTUBA TULEMUSTE ESITLUS KONTSERDIL JA TUNNUSTAMINE

Noorte loovuse arenguprogrammi toetavad: Tallinna Kodurahuprogramm, Tallinna Kultuuriamet, Tallinna Haridusamet, Kultuurkapital, Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis.

NB!!! Ürituse ajal tuleb kätt desinfitseerida, kanda maski või katta nina ja suu ning kinni pidada 2+2 reegleid.